Volledig scherm
Willy Brands bij zijn woning aan de Nassaudwarsstraat in Vlijmen. ,,Een man een man, een woord een woord." © Sander Verhoeven/Beeld Werkt

Willy Brands piekert er niet over huis in Vlijmen te verlaten

VLIJMEN - Willy en Wies Brands uit Vlijmen zijn niet van plan gehoor te geven aan de opdracht van de gemeente Heusden om hun woning aan de Nassaudwarsstraat te verlaten. Het huis is weliswaar eigendom van de gemeente, maar volgens Brands is jaren geleden beloofd dat hij mocht blijven zitten totdat Heusden de plannen met het terrein zou uitvoeren. Nu die plannen van tafel zijn, wil Brands er blijven wonen.

De gemeente denkt er totaal anders over en stelt dat er op basis van de koopovereenkomst geen twijfel over kan bestaan: Brands moest uiterlijk 31 december 2010 al uit zijn huis zijn. Heusden wil het huis nu verkopen.

Rechtszaak
Aangezien Brands en de gemeente er niet uitkomen, heeft Heusden besloten de rechter te schakelen. Die bekijkt volgende maand waarschijnlijk eerst of de twee toch nog samen een oplossing kunnen bedenken.

Brands is in elk geval van plan een heel stel getuigen op te roepen, om duidelijk te maken dat er wel degelijk een (mondelinge) afspraak met de toenmalige wethouder Adriaan van Mierlo is gemaakt. Hij zegt bereid te zijn de juridische strijd tot aan de hoogste rechter voort te zetten. ,,Liegen kán gewoon niet."

Lees een uitgebreid verhaal in het Brabants Dagblad editie Langstraat van dinsdag 28 juni

Waalwijk, Heusden e.o.