Volledig scherm
Werkzaamheden op De Grassen in Vlijmen. © Beeld Werkt

Woonwijk De Grassen Vlijmen krijgt zorgcomplex voor mensen met dementie

VLIJMEN - In nieuwbouwwijk De Grassen in Vlijmen komt een woonvoorziening voor mensen met dementie. De vestiging van Het Gastenhuis gaat onderdak bieden aan ruim twintig mensen. De initiatiefnemers verwachten dat ze halverwege volgend jaar de deuren kunnen openen.

De initiatiefnemers, Clasien Schakenraad en Annemieke Bambach, richten zich in principe op mensen uit de gemeente Heusden. Wie in aanmerking wil komen moet een zorgindicatie zzp 5 of 7 hebben, voor 24 uurs-zorg. 

Wonen en zorg zijn in Het Gastenhuis gescheiden. Dat betekent dat de bewoners zelf huur betalen, tussen 1.450 en 2.200 euro. Dat laatste is inclusief eten, drinken, gas, water, licht, schoonmaakkosten, het doen van de was et cetera. De zorgkosten worden vergoed via de Wet langdurige zorg (Wlz) of het persoonsgebondenbudget (pgb) van de bewoners.

In totaal komen er twintig appartementen, waarvan er twee geschikt zijn voor dubbele bewoning.

De leiding in Het Gastenhuis komt in handen van een zorg(echt)paar, inwonend in het appartementencomplex. Schakenraad verwacht dat in Het Gastenhuis in Vlijmen 20 tot 25 mensen gaan werken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sterrenwacht Heesch op bezoek bij Heemkundekring Onsenoort: 'Ergens in het heelal is er primitief leven'
    PREMIUM

    Sterren­wacht Heesch op bezoek bij Heemkunde­kring Onsenoort: 'Ergens in het heelal is er primitief leven'

    NIEUWKUIJK - Kijken naar sterren en planeten. Sterrenwacht Halley uit Heesch doet dat al sinds 1985. Maar is er in de gemeente Heusden ook animo voor? ,,Als je goed kijkt, zie je nu de maan", laat Urijan Poerink zien via de zonnetelescoop. ,,Met de draaiknop rechts stel je het beeld scherper. Zie je nu de zonnevlammen aan de rand? Dat zijn kleine uitbarstingen van de zon."

Waalwijk, Heusden e.o.