Volledig scherm
© anp

Zelf brand blussen op Veiligheidsmarkt Drunen

DRUNEN - Helpen bij het blussen van een brand, zien hoe een boef wordt gevangen, of je gewoon uitleven op een springkussen. Het kan allemaal, zaterdag 15 september op de Veiligheidsmarkt van de gemeente Heusden in Drunen.

Op het Raadhuisplein is die dag tussen 10.30 en 16.00 uur overigens nog veel meer te doen. Een groot aantal instanties verleent medewerking aan de Veiligheidsmarkt. Onder meer politie, EHBO, Buurtpreventie, Woonveste, de gemeente Heusden en ContourdeTwern staan er met stands en/of geven demonstraties. Ook de organisatie nietwegkijken.nl (aanpak van criminaliteit) is aanwezig. Bij de Veiligheidsmarkt wordt verder een demonstratie met politiehonden gegeven.

Veiligheid is overigens meer dan politie en brandweer. Zo wordt bij het evenement onder meer aandacht besteed aan onderwerpen als stoppen met pesten en veiligheid in het verkeer. Ook krijgt iedereen de kans in een Porsche te zitten.

Het is voor de vierde keer dat een Veiligheidsmarkt in de gemeente Heusden wordt gehouden. De voorgaande edities brachten veel mensen op de been.