Volledig scherm
Een schilderij van kunstenares Mees Douglas. © Mees Douglas

Zorgboerderij ’t Slot in Heesbeen: door arbeid tot rust komen

HEESBEEN - Schapenboerderij ’t Slot in Heesbeen is een zorgboerderij waar mensen in een landelijke omgeving kunnen werken om zo tot rust te kunnen komen. Het team van de boerderij treedt nu na een korte periode van uitproberen naar buiten.

De mensen achter de schapenboerderij zijn Berdien van Everdingen en Gerard Elbertsen. Zij willen ’t Slot ontwikkelen tot een multifunctioneel agrarisch centrum voor cliënten die een steun in de rug nodig hebben. “Als mantelzorgers weten ze dat het leven en werken op een boerderij voor kwetsbare mensen een meerwaarde heeft. Deze positieve ervaring willen we graag met anderen delen”, aldus Berdien.

De zorgboerderij richt zich bewust op een gevarieerde doelgroep. Mensen met alle leeftijden en verschillende indicaties zijn er welkom. Het kunnen mensen zijn met een verstandelijke beperking, mensen die een zinvolle dagbesteding willen hebben of werkervaring willen opdoen. Ook mensen die zich aan het heroriënteren zijn, een burn-out hebben of re-integreren zijn welkom.