Volledig scherm
© Google Streetview

Zorgen over kwaliteit inspraak verkeersproject GOL bij Waalwijk en Drunen

VLIJMEN - De raadsfracties van DMP Heusden en Heusden Transparant zijn bezorgd over het plan van de provincie om de inspraak in verkeersproject Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) te versnellen. Het project beslaat plannen voor het gebied rond de A59 tussen Waalwijk en Den Bosch.

De twee partijen vrezen dat de toepassing van de zogeheten coördinatieregeling ten koste gaat van de inspraakmogelijkheden voor belanghebbenden.
,,Hoe gaat u borgen dat de inwoners in de gemeente Heusden maximaal inspraak hebben", schrijft Frans van der Lee (Heusden Transparant) in schriftelijke vragen aan het college.

Johan Meesters (DMP Heusden) is bovendien verbolgen dat wethouder Mart van der Poel de gemeenteraad niet heeft geïnformeerd over het voornemen van de provincie om de regeling van stal te halen.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.