Volledig scherm
Bij mooi weer is het volle bak in zwembad Het Run in Drunen. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Zwembad Het Run in Drunen gaat in mei 'gewoon' open, net als anders; is althans de verwachting

VLIJMEN/DRUNEN - Openluchtzwembad Het Run in Drunen gaat eind april dan wel begin mei 'gewoon' open. En de gemeente Heusden gaat niet zelf het bad exploiteren. Dat is na de raadsvergadering van dinsdagavond wel duidelijk. 

Wie dan wél komend seizoen de exploitatie op zich neemt is nog volstrekt onduidelijk. Zeker is wel dat wethouder Kees van Bokhoven 150.000 euro mag uitgeven aan een uitbater, voor alleen dit jaar. De exploitatie voor 2019 en later moet in de loop van dit jaar worden geregeld. 

Tot nu zijn er vier gegadigden die zich bij de gemeente hebben gemeld Het Run dit jaar te exploiteren. Een van die vier is Optisport. Dat bedrijf liet eerder via het Brabants Dagblad weten aan 120.000 euro genoeg te hebben. Maar volgens wethouder Van Bokhoven zit daar verder geen enkele onderbouwing onder. 

Nieuwe stichting

Bij de andere drie gegadigden zit in elk geval een opvallende: Stichting Behoud Het Run. Een gloednieuwe stichting, waar de mensen van N-Joy achter schuil gaan. Deze stichting exploiteerde tot en met afgelopen seizoen Het Run, maar ging failliet. De stichting blijkt recent een uitgebreide aanbieding te hebben gedaan, in een vertrouwelijke brief aan de gemeenteraad.

Hoewel N-Joy de afgelopen veel lof oogstte voor de manier waarop het Het Run exploiteerde, is de aanbesteding allerminst een gelopen race. De gemeente komt immers nog met een uitgebreid programma van eisen waaraan een exploitant moet voldoen. Uiteindelijk zal de prijs (lees: het bedrag dat Heusden bij moet lappen) bepalen wie de exploitant wordt. 

Hoewel haast is geboden, moet het volgens Van Bokhoven lukken dat Het Run begin mei opengaat. Hij denkt ook onder de 1,5 ton gemeentelijke bijdrage te blijven. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement