Volledig scherm
Bomenkweker Gabriël Hendriks uit Esbeek. © Beeld werkt

300.000 euro aan schade: bomenkweker uit Esbeek eist vergoeding van Waterschap

ESBEEK - De Esbeekse bomenkweker Gabriël Hendrikx gaat een schadevergoeding eisen bij het waterschap voor de problemen op zijn bedrijf na de hevige regenval in juni 2016. Volgens Hendrikx kon het water niet goed wegstromen omdat Waterschap de Dommel niet alert genoeg reageerde op de stortbuien.

Volgens Hendrikx had hij het waterschap dagen van tevoren al gewaarschuwd dat de sloten in de omgeving van zijn bedrijf bijna dichtgegroeid waren, waardoor overtollig water niet zou kunnen wegstromen. Hendrikx zegt dat hij zo'n 300.000 euro schade opliep doordat honderden van zijn bomen onder water kwamen te staan en verdronken. 

De Esbekenaar sluit zich daarom aan bij een groep van zo'n vijftien gedupeerde bomenkwekers uit Brabant. Kartrekker van de groep is de Boxtelse bioloog en bomenkweker Jan de Jong. Hij hoopt dat nog meer bomenkwekers uit de regio zich aansluiten voor een schadeclaim. Die loopt volgens hem in de miljoenen.

Het waterschap wil niet reageren op de schadeclaim.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kermis in Hilvarenbeek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    Kermis in Hilvaren­beek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    HILVARENBEEK - De kermis in Hilvarenbeek wordt in 2019 niet gehouden in het traditionele tweede weekend van juni, maar in het weekend vóór Hemelvaart. Dat heeft het Beekse college besloten omdat het tweede weekend van juni volgend jaar gelijk valt met Pinksteren. Veel kermisexploitanten hebben dan een vaste plek op pinksterevenementen. Hilvarenbeek wil de kermis in 2019 ook aangrijpen voor een aantal vernieuwingen.
  2. Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    DIESSEN - Een getatoeëerde inbreker die op z'n dooie akkertje rondwandelt, dingen meeneemt, weggaat en even later nog eens terugkomt om een tweede lading mee te nemen. Ondertussen kijkt hij ook nog eens recht in de bewakingscamera. De politie toonde dinsdagavond in Opsporing Verzocht de opvallende beelden die de bewakingscamera van de woning aan de Echternachtstraat in Diessen registreerden op 21 mei.

Tilburg e.o.