Volledig scherm
Arie Liebregts uit Biest-Houtakker. © Marie-Therese Kierkels/BeeldWerkt

'Afwijking die nooit meer goed komt'

BIEST-HOUTAKKER - Zoals zijn opa vroeger de vuilnisbelt afstruinde, zo stroopt Arie Liebregts (52) de rommelmarkt af. Op zoek naar ‘ouwe meuk’ zoals hij zelf zegt. Services, kerststallen en -groepen zijn favoriet. Tussen alle prullaria en kerstbomen prijken momenteel een vijftigtal kerstgroepen in alle kleuren en formaten in en om zijn woning in Biest-Houtakker.

"Het is een afwijking in de genen die nooit meer goed komt", zegt Liebregts met zelfspot over zijn verzamelwoede. "Vroeger thuis hadden wij een kerststal met vaste beelden, dat vond ik niks. Mooie kerstbeelden fascineerden mij. Achttien jaar geleden begon de ‘ellende’, toen ik mijn vrouw een kerstgroep van 125 gulden cadeau deed. Die staat nu buiten onder de carport."

  1. Teller klachten Decibel outdoor loopt op: 74 mensen klagen over geluidsoverlast
    video

    Teller klachten Decibel outdoor loopt op: 74 mensen klagen over geluids­over­last

    HILVARENBEEK - Buiten kwam de regen met bakken uit de lucht vallen, maar op Twitter regende het ook dit weekeinde: klachten. Voor de tweede dag ervoeren mensen zaterdag overlast van Decibel outdoor, een driedaags hardcorefestival, dat plaatsvindt op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Volgens een woordvoerster van de gemeente staat de teller na twee dagen op 74 officiële klachten.

Tilburg e.o.