Fietskoeriers van Velomedi, speciaal voor apotheken, rukken op in Midden-Brabant
Volledig scherm
PREMIUM
Fietskoeriers van Velomedi, speciaal voor apotheken, rukken op in Midden-Brabant © Dyami Serna

Apothekers in Midden-Brabant stappen over op de fietskoeriers van Velomedi

HILVARENBEEK - Vanaf volgende maand duiken ze ook in Hilvarenbeek op: fietskoeriers met medicijnen in de rugzak. De plaatselijke apotheek gaat er in zee met Velomedi, een Tilburgs bedrijf dat zich als enige in het land specifiek toelegt op bezorging van medicijnen per fiets.

,,Het gaat lekker”, zegt de 29-jarige directeur Luuk van den Einden. ,,Een paar jaar geleden werden we nog raar aangekeken, maar we hebben nu dertig fietskoeriers op de weg en ik kan er nog meer gebruiken.” Na Tilburg, Oisterwijk, Moergestel, Loon op Zand en Rijen volgt nu dus ook Hilvarenbeek. ,,We zijn bezig met Dongen en Boxtel, maar ik wil ook in Breda voet aan de grond krijgen.” Velomedi is voortgekomen uit Raas Koeriers, dat zich nu alleen nog richt op post- en pakketdiensten in en rondom Tilburg.

  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”

Tilburg e.o.