Bassen Decibel outdoor dreunen door: 47 mensen klagen bij gemeente Hilvarenbeek

UPDATE + videoOp Twitter regent het klachten van mensen die geluidsoverlast ervaren van Decibel outdoor. Het driedaagse hardcorefestival, dat plaatsvindt op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek, is vrijdag van start gegaan en duurt tot en met zondag. De gemeente Hilvarenbeek ontving vrijdagavond 47 officiële klachten. 

Een woordvoerder van de gemeente Hilvarenbeek laat weten dat de klachten tussen 23.00 uur en 01.00 uur binnenkwamen. ,,De klachten komen vooral uit de omgeving van Tilburg, omdat de wind vrijdagavond die kant uit stond", vertelt de woordvoerder. ,,We houden het goed in de gaten en doen in samenwerking met de organisatie van het festival regelmatig metingen. Gisteravond is het festival op tijd gestopt met de muziek en heeft het de geluidsnormen ook niet overschreden. Maar we houden het in de gaten.”

Op Twitter

Op Twitter wordt er ook flink geklaagd: ‘Ik woon vlakbij de Piushaven en lig wakker van de teringherrie', laat Joop Ketelaers uit Tilburg vrijdagavond weten. Ook 'Stephke’ kan zijn frustraties niet bedwingen: ‘Half Tilburg doof man, laat staan de mensen daar op het veld. #wegnachtrust’. En: ‘Iemand op #DecibelOutdoor? Met een heggenschaar? Ik betaal 100 euro als je ff die  kabels kapot knipt van die kut boxen.’ 

Zo zijn er tientallen tweets van klagende mensen. De toon van die tweets loopt uiteen, maar overduidelijk is dat het festival geluidsoverlast geeft. 

Mensen die last hebben van het geluid, kunnen hun officiële klacht kwijt via een telefoonnummer van de gemeente Hilvarenbeek, dat loopt via Omgevingsdienst Midden Brabant. Op Twitter is ook daar kritiek op. Zo twittert Marc Smulders om 00.35 uur 's nachts dat hij al acht minuten in de wacht staat.

Volledig scherm
Decibel Outdoor Festival, vorig jaar. © Beeld Werkt

Tilburg e.o.