Volledig scherm

Bedrijfswoning bij 'Natuurpoort Esbeek' wordt discussiestuk

HILVARENBEEK - De mogelijke aanleg van een Natuurpoort nabij restaurant het landgoed aan de Lage Mierdseweg 3 te Esbeek is donderdagavond in de Commissie Ruimte tot een discussiestuk voor de eerstvolgende raadsvergadering bestempeld.

De fractie van Hoi Werkt vond het punt na behandeling in tegenstelling tot de andere fracties nog niet rijp voor besluitvorming. Punt van kritiek was de motivatie voor de bouw van een bedrijfswoning bij de zogenaamde Natuurpoort.

Kritiek
De bedoeling is dat bij de Natuurpoort komt onder andere een groenten- en kruidenkas, een extra parkeerplaats, een rust- en picknickplaats, een bakhuisje, een informatiecentrum en een dienstwoning ten behoeve van het huidige horecabedrijf en de bijkomende nieuwe functie gerealiseerd gaat worden. Inspreker en buurman Stijn Snels uit Esbeek had in zijn zienswijze stevige kritiek op het bestemmingsplan en met name de aanleg van die woning.

Gerechtvaardigd
Wethouder Jan van Doormaal dacht daar anders over: "Voor een beter toezicht ter plaatse is het volgens de gemeente gerechtvaardigd om daar een bedrijfswoning toe te staan." De provincie is volgens de wethouder ook akkoord gegaan met de mogelijke bouw van de woning.

Tilburg e.o.