Volledig scherm
Franse toeristen stappen uit de auto tijdens safari Beekse Bergen. © -

Beekse Bergen wereldnieuws door Franse waaghalzen, topdrukte bij jachtluipaarden

HILVARENBEEK – Precies een week geleden vloog het filmpje van het Franse gezin dat tot tweemaal toe uitstapte tussen een roedel jachtluipaarden in de Beekse Bergen het internet over. Sindsdien is er veel gebeurd. Heel veel. ,,We hebben een paar hectische dagen gehad”, zegt Klaas-Jan Leinenga, een woordvoerder van Safaripark Beekse Bergen.

De video kwam overal in het nieuws. Van de lokale krant tot het achtuurjournaal en van RTL Duitsland tot zelfs de Washington Post. ,,We zijn van alle kanten benaderd”, zegt Leinenga.

Het park werd vrijdag en zaterdag drukker bezocht dan normaal, al kon dat volgens Leinenga ook best aan het goede safariweer liggen. ,,Vooral bij de jachtluipaarden was het erg druk. Mensen wilden dat echt even zien. Iedereen moest foto’s maken van de waarschuwingsborden, waar duidelijk opstaat dat je je voertuig niet uit mag tijdens de autosafari.”

Quote

Iedereen wilde foto's maken van de waarschu­wings­bor­den

Klaas-Jan Leinenga

Maatregelen?

Op de vraag of het park nu nieuwe maatregelen gaat nemen na het incident, zegt Leinenga stellig ‘nee’. “Als we nu andere maatregelen zouden nemen, zouden we ook zeggen dat deze maatregelen niet goed zijn. We waarschuwen op meerdere plekken, mondeling wordt ook nog aangekondigd dat je ramen en deuren gesloten moet houden. Iedereen die het park bezoekt, kan de spelregels in vier talen lezen. Ook in Franse versie. We waren echt verbaasd, dit komt nooit voor. Heel apart wat er gebeurd is.”

Reacties

Fransen hadden op Twitter geen goed woord over voor hun landgenoten. Veel bezoekers van de Beekse Bergen ook niet, zo stelt Leinenga. ,,Overal stromen reacties binnen met mededelingen dat wij er niets aan konden doen. Burgers snappen ook dat jachtluipaarden gevaarlijk zijn, dat is heel duidelijk.” Het safaripark krijgt sinds het incident allerlei goedbedoelde adviezen binnen. “De meest wilde ideeën komen binnen. Het is heel mooi om te zien dat de bezoekers zo betrokken zijn.”

Quote

Op televisie zie je ook mensen met leeuwen knuffelen

Klaas-Jan Leinenga

Contact

Contact met de Fransen heeft het park nog niet gehad. ,,Maar ik denk dat ze het wel hebben gezien, het nieuws is immers de hele wereld over gegaan.”

Leinenga houdt er rekening mee dat de familie misschien niet had ingeschat hoe gevaarlijk jachtluipaarden kunnen zijn. ,,Op televisie zie je mensen ook met leeuwen knuffelen. Misschien heeft dat een rol gespeeld.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.