Hilvarenbeek is er klaar voor: carnaval 2020.
Volledig scherm
Hilvarenbeek is er klaar voor: carnaval 2020. © Jeroen Verhelst

Beekse toren klaar voor carnaval

HILVARENBEEK - Onder het toeziend oog van Prins Kiske d’n Irste en adjudant Pieter- Jan Smeijers hebben vrijwilligers van carnavalsverenging de Pezerikken uit Hilvarenbeek de Sint Petrustoren op carnavaleske wijze aangekleed. 

De toren wordt ieder jaar uitgedost met een grote mond, ogen en een neus. Een cadeau van Het Antiek – oud- leden van de Pezerikken – in 2015 aangeboden tijdens het 44-jarig bestaan van de carnavalsvereniging. 

Tijdens carnaval komt de toren tot leven als Schêêve Peer, de oudste inwoner van Hilvarenbeek die op een ludieke manier van zich laat horen. Zo spreekt hij de mensen toe wanneer zij naar binnen en buiten lopen voor de carnavalsviering en gaat het gesprek aan met de Prins der Pezerikken en de burgemeester bij de sleuteloverdracht. Ook bij de afsluiting van de Klèèn en Grôôt geeft hij zijn mening over de afgelopen carnaval en bedankt hij iedereen voor de gezelligheid in het dorp.

  1. Druktekalender voor de milieustraat in Hilvarenbeek voor als uitstel niet kan

    Drukteka­len­der voor de milieu­straat in Hilvaren­beek voor als uitstel niet kan

    HILVARENBEEK - De milieustraat in Hilvarenbeek heeft een druktekalender gemaakt. Net als bij de Efteling kunnen bezoekers zien wat de beste tijden zijn om (groen)afval weg te brengen als dat echt nodig is. Mensen die woensdag en dit weekeinde bij de milieustraat zijn geweest, houden zich in elk geval beter aan de voorzorgsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, zo heeft de gemeente geconcludeerd.

Tilburg e.o.