Het is nog niet bekend of het blauwe of roze muisjes worden.
Volledig scherm
Het is nog niet bekend of het blauwe of roze muisjes worden. © Beekse Bergen

Beschuit met muisjes in Beekse Bergen: chimpanseetje geboren

VideoHILVARENBEEK - In safaripark Beekse Bergen is afgelopen zaterdag een chimpansee geboren. Volgens Beekse Bergen maakt het kleintje het goed, net als moeder Pepa.

De verzorgers denken dat het een jongetje is, maar kunnen dat pas met zekerheid zeggen als ze het jong beter hebben kunnen bekijken. ,,Maar dat komt later", meldt verzorgster Kris Jansen.

Zoon of dochter en moeder worden momenteel zoveel mogelijk met rust gelaten. ,,Pepa pakt het super goed op, ze zorgt goed voor haar jong en houdt het goed bij haar borst om te laten drinken, dus we laten haar haar gang gaan en komen zo min mogelijk in de buurt", zegt Jansen.

DNA-onderzoek naar vader

Het is op nog niet duidelijk wie de vader is. ,,Er zijn meerdere vruchtbare mannen in de groep, maar waarschijnlijk is het groepsleider Dennis. We zullen dat op een later moment via DNA gaan vaststellen", aldus Jansen.

Het kleintje heeft meteen een speelkameraadje, want het is de tweede chimpansee die Beekse Bergen dit jaar verwelkomd. In januari werd Anna geboren. Zij is inmiddels 10 weken oud en maakt het volgens de verzorgers goed. 

Bedreigd

De chimpansee is een bedreigde diersoort. Om de soort te behouden is er een fokprogramma voor chimpansees. De Beekse Bergen leveren met 26 chimpansees een bijdrage aan dit programma.

  1. Extra geld voor natuur in Hilvarenbeek, tegenstanders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    Extra geld voor natuur in Hilvaren­beek, tegenstan­ders staken de strijd tegen bomenkap voor N395

    HILVARENBEEK - Het verzet tegen de kap van 76 inlandse eiken om de provinciale weg N395 te kunnen reconstrueren is gestaakt. De provincie stelt 235.000 euro extra beschikbaar voor compensatie van de bomen die gekapt moeten worden. Het B-team, Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) en dorpscoöperatie Wij-wel trekken een rechtszaak in na deze en andere toezeggingen door de provincie.

Tilburg e.o.