Volledig scherm
Een bewoner van de Dekanijstraat maakte deze foto van de situatie.

'Bevoorrading horeca Hilvarenbeek via Dekanijstraat is illegaal'

HILVARENBEEK - Het bevoorraden van drie horecazaken in Hilvarenbeek via de Dekanijstraat mag niet. Dat stelt de bezwarencommissie in Hilvarenbeek, die de bezwaren van vijf bewoners van de Dekanijstraat gegrond heeft verklaard. De commissie adviseert het college van B en W de omgevingsvergunning voor de bevoorradingsroute te heroverwegen.

De horeca aan de Vrijthof 16, 17 en 18 in Hilvarenbeek worden momenteel bevoorraad via de achterzijde van die panden. Om daar te komen maakt het vrachtverkeer gebruik van de smalle Dekanijstraat, maar volgens bewoners zorgt dat voor onveilige situaties, opstoppingen en schade aan objecten en groen.

De gemeente Hilvarenbeek heeft de vijf bewoners inmiddels uitgenodigd voor een gesprek met de horecabedrijven en de eigenaar van de grond achter de horeca, de familie Coppens. De bewoners gaan niet op die uitnodiging in. Volgens hen is het aan de gemeente om samen met de familie Coppens een oplossing te vinden voor een andere bevoorradingsroute. Die route zou via een nieuwe ontsluiting op de Wouwerstraat kunnen lopen.

Tilburg e.o.