Volledig scherm

Bezuinigingsplan Hilvarenbeek pas na de zomer

HILVARENBEEK - Hoe bezuinig ik 1 miljoen euro? Het antwoord had voor Hilvarenbeek vandaag klaar moeten liggen, maar zal pas na de zomer gegeven worden.

De nota 2013 waar alle mee- en tegenvallers van het afgelopen jaar in staan, werd unaniem goedgekeurd. Het dekkingsplan dat bij deze nota had moeten zitten, komt na de zomer. Dit met de volledige goedkeuring van de raad, die in eerste instantie vooral unaniem waren in hun teleurstelling over het missen van dit dekkingsplan.

Hoe Hilvarenbeek in de toekomst een miljoen euro gaat bezuinigen zal pas in september duidelijk worden. Volgens burgemeester Ryan Palmen was de invulling van die opgave voor dit moment te groot. "We hebben het te druk gehad met andere dingen en de omvang van het bedrag was te fors om er nu al een helder en uitgebreid dekkingsplan voor te presenteren."

Toch werd er na wel een poging gedaan. De VoorjaarsnotaPlus 2013 werd deze week nog aangevuld met een vijftal bezuinigingen voor 2014. Volgens de VVD met name 'boekhoudkundige bezuinigingen.' Maar waar 2014 wel mee was afgedekt. Het was een aanvulling in de nota waarmee het college gehoor gaf aan de grote onvrede bij de politiek over het missen van de bezuinigingsplannen.

Maar de onvrede bleef en via een amendement werden de vijf voorstellen uit de nota geschrapt. Het college werd opgedragen met een dekkingsplan te komen voor 2014 tot en met 2017. In september, nog vóór de begrotingsbesprekingen. In de zomer doorwerken dus op het gemeentehuis om in september met een bezuinigingsplan te komen voor 1 miljoen euro.

Meer over de raadsvergadering in het BD van vrijdag 28 juni.

Volledig scherm
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.