Boom valt tijdens rooien op fietser (77) in Hilvarenbeek, slachtoffer overleden

Update + VideoHILVARENBEEK - Een boom is maandagmiddag tijdens rooiwerkzaamheden op een fietser terechtgekomen op de Hakvoortseweg in Hilvarenbeek, ter hoogte van de Gildelaan. Het slachtoffer, de 77-jarige Ad Kruyssen uit Biest-Houtakker, is overleden, zo meldt de politie. 

Een traumahelikopter werd opgeroepen, drie ambulances, een aantal brandweerwagens en politie waren snel ter plaatse. 

De boom lag dwars over de weg, het ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer.

Volledig scherm
Ongeluk op Hakvoortseweg in Hilvarenbeek © Erik van Hest/BD

Verkeersregelaar

De gemeente Hilvarenbeek heeft in een verklaring een toelichting gegeven op de werkzaamheden op de Hakvoortseweg. 

Volledig scherm
Gedurende de werkzaamheden was de weg naar Biest-Houtakker afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen fietsers mochten doorrijden op de momenten dat er niet gezaagd werd. © Erik van Hest

De betegelde fietspaden aan beide kanten van de autorijbaan worden voorzien van asfalt. De bomen tussen de fietspaden en de rijbaan worden daarom gerooid. Gedurende de werkzaamheden is de weg naar Biest-Houtakker afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen fietsers mochten doorrijden op de momenten dat er niet gezaagd werd. Verkeersregelaars waren ingezet om die momenten aan te geven aan het fietsverkeer. 

Hoe het ongeluk dan toch heeft kunnen gebeuren is volgens een woordvoerster nog onduidelijk. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal onderzoek doen naar het ongeluk. De gemeente Hilvarenbeek wacht het onderzoek van de politie en de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) af.

Onderzoek

Als gevolg van het ongeval is de weg over een afstand van circa 100 meter volledig afgesloten vanaf de Vendellaan richting Biest-Houtakker. De afsluiting duurt waarschijnlijk nog de rest van de middag en wellicht ook avond.

Volledig scherm
Ongeval Hilvarenbeek © Toby de Kort/MaRicMedia
Volledig scherm
Volledig scherm

Tilburg e.o.