Volledig scherm
Martin Ostendorf van de Muifelbrouwerij won met Zuster Agatha in 2015 de titel Brabants Lekkerste Bier. © Jeroen van Eijndhoven / Beeld We

Brabant krijgt er een vijfde lekkerste bier bij: zondagmiddag in Hilvarenbeek

VIDEOHILVARENBEEK - Wie de lekkerste bieren van Brabant wil proeven, heeft zondagmiddag in Hilvarenbeek een unieke kans. De brouwers die in de vier voorgaande jaren met de titel Brabants Lekkerste Bier ervandoor zijn gegaan, bemannen een kraam op bierfestival pROOSt in het hart van Hilvarenbeek. 

Daar ook wordt bekendgemaakt wie nummer 5 in het illuster rijtje wordt. 

Wordt het De Deftige Aap met Kiele Kiele uit Gerwen (Nuenen), DDH Double IPA van Hooglander uit Aarle-Rixtel of Rhodesian van Frontaal uit Breda. Bijzonder: dat laatste bier - een stevige barleywine - was al twee keer eerder genomineerd. 

In 2015 won de Muifelbrouwerij met de quadrupel Zuster Agatha de eerste editie van de wedstrijd die de drie Brabantse dagbladen samen met de Hilvarenbeekse museumbrouwerij De Roos organiseren.

De tripel Bastion, van Wilskracht uit Ravenstein, pakte het jaar daarop de beker. De Madese brouwer Belgica scoorde in 2017 met Wittekop, een witte saison. En vorig jaar was het weer een quadrupel, Black Sabbath van Bliksem uit Breda, die het predikaat Brabants Lekkerste Bier mocht gaan voeren.

Wie volgt? Andy Marcelissen, Brabants kampioen tonpraten, spreekt zondagmiddag om 17 uur het verlossende woord.

Klik hier voor het archief van Brabants Lekkerste Bier

Volledig scherm
Zuster Agatha, Brabants Lekkerste Bier 2015 © Muifelbrouwerij
Volledig scherm
Bastion, Brabants Lekkerste Bier 2016 © Wilskracht
Volledig scherm
Wittekop, Brabants Lekerste Bier 2017 © Belgica
Volledig scherm
Black Sabbath, Brabants Lekkerste Bier 2018 © Bliksem
 1. 450 fietstochten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

  450 fietstoch­ten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

  HILVARENBEEK- ,,Het wordt een stevige rit vandaag”, is de mededeling van ritmeester Ed van Kordelaar, die een tocht van zestig kilometer heeft uitgestippeld. Traditiegetrouw start de ochtend met koffie en gebak. Ondanks de jubileumrit ontbreken twaalf leden waardoor ‘slechts’ negen man aanwezig is. Ook de twee initiatiefnemers Ben Wegdam en Walter Scheepens moeten vandaag verstek laten gaan.
 2. ‘We maken elkaar af op de digitale dorpswegen’
  PREMIUM
  Column

  ‘We maken elkaar af op de digitale dorpswegen’

  Het plattelandsspektakel is weer losgebarsten. Velen krijgen van ontroering een brok in de keel en tranen in de ogen bij het zien van de eerste hakselmachine. Kinderen in de klas kijken dromerig over hun schoolwerk naar buiten, waar tractoren af en aan rijden. Lege kar, volle kar, lege kar, volle kar. Een, twee, drie, vier. Een reusachtig telraam vanuit het klaslokaal, al moeten de kinderen buiten nog veel meer op hun tellen letten.

Tilburg e.o.