Volledig scherm
Lambert van Nistelrooij ontvangt de Hertog Jan uit handen van Commissaris van de Koning Wim van de Donk. © Marijn Verhees

Brabantse ereprijs Hertog Jan voor Lambert van Nistelrooij

DIESSEN - Lambert van Nistelrooij, lid van het Europees Parlement en oud-gedeputeerde, ontving woensdag uit handen van de commissaris van de Koning de provinciale onderscheiding Hertog Jan. Hij kreeg de onderscheiding tijdens de opening van buitententoonstelling Land Art in Diessen.

Van Nistelrooij ontvangt de provinciale onderscheiding wegens zijn verdiensten voor het openbaar bestuur in Brabant waar hij bijna 40 jaar actief is en in het bijzonder als lid van het Europees Parlement. Ook was hij raadslid in Nuland en provinciebestuurder. 

Sinds 2004 is hij lid van het Europees Parlement, waar hij actief is op het gebied van financieel beleid, regionaal beleid, Brabant en biobased economy. Biobased staat voor het (her)gebruik van plantaardige grondstoffen en afvalstoffen voor nieuwe producten om zo bij de dragen aan een circulaire economie. 

De provinciale onderscheiding Hertog Jan is een beeld van Hertog Jan te paard van de hand van kunstenares Willy van de Putt. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich voor Brabant inspannen. 

Tilburg e.o.