Volledig scherm
Trees en Sjef Smetsers © Familie Smetsers

Briljanten paar in Diessen: ‘Aan een half woord hebben we voldoende’

DIESSEN - Woensdag hangen de vlaggen uit in de Rijtseweg in Diessen. Een briljanten feest wordt gevierd: Sjef Smetsers en Trees de Laat vieren dan het feit dat zij 65 jaar geleden elkaar het jawoord gaven. 

Sjef en Trees zijn nog steeds heel content met elkaar: ,,Aan een half woord hebben we voldoende. We zijn ook afhankelijk geworden van elkaar maar dat voelt goed.” In goede gezondheid vieren ze met familie en vrienden hun briljanten bruiloft.

Trees groeide op in Hilvarenbeek in een groot gezin van acht meisjes en vijf jongens. Sjef was geboren en getogen in Diessen in een gezin met vijf jongens en twee meisjes. Trees: ,,Op de verjaardag van Prins Bernard was er een dansavond georganiseerd in de zaal van Kees Naaijkens (nu Gouden Carolus), en daar troffen we elkaar. Na zes jaar verkering besloten we te trouwen.”

Kerktoren in de steigers

De Tweede Wereldoorlog was toen net afgelopen. Trees: ,,Toen we in Diessen trouwden stond de kerktoren volledig in de steigers en bij onze gouden bruiloft weer. Na ons huwelijk woonden we even in de Julianastraat, de Willibrordusstraat en nu alweer 56 jaar hier.” Het paar heeft vier kinderen, acht kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.

Trees werd al vroeg ingeschakeld om bij te springen in het huishouden van haar oudere zussen. Later ging ze jarenlang met de buurtbus naar Moergestel om op haar kleinkinderen te passen. Sjef was lang lid van de raad van elf der ‘Stopnaolden’, voetbalde bij RKDSV en was 35 jaar vrijwilliger bij de Diessense brandweer. Tien jaar lang gaf hij leiding aan de biljartcompetitie in de Eenhoorn, waar hij nu nog steeds met veel plezier zijn partij speelt. Trees gaat wekelijks naar het huiskamerproject.

Tilburg e.o.