De kapotte Franse tank zoals die bij een boerderij in Diessen werd achtergelaten. En het graf zoals dat in 1940 werd aangelegd voor de gesneuvelde soldaten.
Volledig scherm
De kapotte Franse tank zoals die bij een boerderij in Diessen werd achtergelaten. En het graf zoals dat in 1940 werd aangelegd voor de gesneuvelde soldaten. © Onbekend

Brug voor 11 jonge Franse gesneuvelde soldaten in Diessen

DIESSEN - Twee Franse regimenten werden in 1940 naar Diessen gestuurd om het dorp te verdedigen tegen de Duitsers. Toen die Duitsers kwamen op 12 mei, hadden de Fransen geen schijn van kans. Samen met drie Diessenaren lieten elf jonge Franse mannen het leven. Dat moment wordt nu gemarkeerd met een brug. Eindelijk, vindt Wil Vennix die al langer pleit voor een vorm van eerbetoon.

  1. Bekenaar redt vrouw uit brandend huis: ‘Er was maar één optie: snel naar buiten’
    PREMIUM

    Bekenaar redt vrouw uit brandend huis: ‘Er was maar één optie: snel naar buiten’

    HILVARENBEEK – Jeroen de Kort is er nog steeds beduusd van. ,,Pff dat was me wat. Ik heb niet nagedacht maar ben meteen tot actie overgegaan.” De 47-jarige inwoner van Hilvarenbeek haalde zondagmiddag een vrouw uit haar brandende woning aan de Goordijk en redde haar zo van een wisse dood. Als hij even later zijn verhaal doet probeert hij relaxt te doen, maar als hij terugdenkt aan dat moment gaat zijn bloeddruk toch weer iets omhoog.

Tilburg e.o.