De kapotte Franse tank zoals die bij een boerderij in Diessen werd achtergelaten. En het graf zoals dat in 1940 werd aangelegd voor de gesneuvelde soldaten.
Volledig scherm
De kapotte Franse tank zoals die bij een boerderij in Diessen werd achtergelaten. En het graf zoals dat in 1940 werd aangelegd voor de gesneuvelde soldaten. © Onbekend

Brug voor 11 jonge Franse gesneuvelde soldaten in Diessen

DIESSEN - Twee Franse regimenten werden in 1940 naar Diessen gestuurd om het dorp te verdedigen tegen de Duitsers. Toen die Duitsers kwamen op 12 mei, hadden de Fransen geen schijn van kans. Samen met drie Diessenaren lieten elf jonge Franse mannen het leven. Dat moment wordt nu gemarkeerd met een brug. Eindelijk, vindt Wil Vennix die al langer pleit voor een vorm van eerbetoon.

  1. Niet de stadsschouwburg in Amsterdam, maar een manege in Diessen was het decor voor het Boekenbal in 1981
    PREMIUM

    Niet de stads­schouw­burg in Amsterdam, maar een manege in Diessen was het decor voor het Boekenbal in 1981

    DIESSEN - Sinds de eerste editie in 1947 wordt het Boekenbal bijna altijd in Amsterdam gehouden. Maar bijna is niet helemaal. Een van de weinige uitstapjes die het evenement maakte, zette koers in de richting van Diessen. De Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) koos het dorp in 1981 uit voor de presentatie van de Boekenweek. Het werd één groot feest.

Tilburg e.o.