Volledig scherm
© Thinkstock

Concert met literatuur en live kunst in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK – Harmonie Concordia uit Hilvarenbeek presenteert zaterdag 5 november in samenwerking met de Bibliotheek Hilvarenbeek, acteur Michiel van der Sanden en beeldend kunstenaar Koen Ketelaars een concert in cultureel centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek.

Ht uitgangspunt voor het concert is literatuur. Een aantal literaire werken van bekende auteurs inspireerden componisten tot het componeren van composities. Dirigent Alphons van Stenis koos zeven werken voor Concordia’s harmonieorkest. Achtereenvolgens kan de toehoorder genieten van Genesis, Othello, Gullivers Travels, Hamlet, Moby Dick, Tom Sawyer, Soldaat van Oranje.

Harmonie Concordia neemt de muzikale vertolking van de werken voor haar rekening, acteur Michiel van der Sanden acteert en leest als inleiding op de muziekstukken voor uit het bijbehorende werk. Beeldend kunstenaar Koen Ketelaars laat tijdens de uitvoering van enkele muziekstukken zeefdrukken ontstaan, die te volgen zijn op het grote scherm.

Het concert begint om 19.30 in bij cultureel centrum Elckerlyc aan de Achter 't Raadhuis 2. Kaarten zijn à 7,50 euro te koop via de website van Elckerlyc.

Tilburg e.o.