Volledig scherm
The Brahms verzorgde de aftrap voor de derde dan van Elastiek © Guy Horrichs

Containers goede toevoeging festival Elastiek Hilvarenbeek

Hilvarenbeek – Vier containers op de vrijthof in en evenveel speelplekken op de braderie van festival Elastiek in Hilvarenbeek bieden nieuwe artiesten zondag ruimte om op te treden. ,,Kleine podia zorgen voor een lange drempel.”

In zo'n kleine container beginnen de jongens van Op zoek naar Johan aan hun optreden. Als ze 'de schaduw van de kerk' inzetten, begeeft een handjevol nieuwsgierigen zich naar voren om te luisteren naar de band. ,,Ik was benieuwd naar hun muziek maar het is niet mijn smaak. Het zou thuis nooit gedraaid worden. Gelukkig kun je weg op het moment dat je het niets vindt ”, zegt bezoekster Elke Branningan (33) uit Hilvarenbeek.

Samen met haar man Michael en dochtertje Bibi gaat ze na het tweede nummer naar het hoofdpodium waar The Brahms optreedt dat meer in haar straatje ligt. Even verderop staat de 27-jarige gastouder van Branningans dochtertje, Kiki van den Hout, begeleid door zus Fay en dochtertje Mila. ,,Ik vind de containersessies wel leuk. Het is knus, gezellig en het is leuk om even te proeven van andere muzieksmaken.”

Tilburg e.o.