Volledig scherm
Diessen. © BD

Diessen teleurgesteld over plan reconstructie N395

In Diessen is met teleurstelling gereageerd op de plannen van de provincie voor de reconstructie van de N395. Volgens dorpswerkgroep Wij-wel is er nauwelijks iets gedaan met de wensen en suggesties die de Diessenaren tijdens een inspraakavond aandroegen.

Wij-wel heeft met name bezwaar tegen de aanleg van twee gekoppelde rotondes onder het viaduct van de N269 bij Hilvarenbeek. Omdat dit viaduct buiten de bebouwde kom valt, krijgen fietsers en voetgangers geen voorrang op de zogenaamde kluifrotonde. ,,Dat betekent dat fietsers straks onnodig lang staan te wachten op verkeer vanaf de autoweg", zegt Pieter Denissen, secretaris van Wij-wel. ,,Doordat fietsers straks geen voorrang hebben, wordt de situatie vooral voor schoolgaande kinderen een stuk onveiliger. Dat is onacceptabel."

Ook met suggesties voor andere plekken op het traject is volgens Denissen weinig gedaan. Zo ligt er geen voorstel voor de verkeerssituatie ter hoogte van het crematorium. Denissen wil snel opnieuw met de provincie in gesprek over de conceptplannen.

Tilburg e.o.