Volledig scherm
Studenten van Helicon gaven basisschoolleerlingen uitleg over de gevaren van landbouwverkeer. © Beeld Werkt

Dode hoek of niet? Hilvarenbeekse kinderen leren over gevaren van tractoren

ESBEEK - Hoe zorg je ervoor dat je als fietser goed zichtbaar bent voor vrachtwagens en tractoren? Dat was de vraag die basisschoolkinderen uit Hilvarenbeek donderdagochtend mochten beantwoorden tijdens een speciale cursus op bedrijventerrein de Mierbeek. Met de cursus wil de gemeente Hilvarenbeek de kinderen bewuster maken van de gevaren van het landbouwverkeer in de dorpskernen.

Leerlingen van basisscholen De Driehoek (Hilvarenbeek), De Wingerd (Esbeek) en de Willibrordusschool in Diessen waren uitgenodigd bij het bedrijf Geert-Jan de Kok in Esbeek, waar vijf grote tractoren met ploegers en duiners op hen stonden te wachten. Ze mochten plaatsnemen op de bestuurdersstoel en via de spiegels kijken of ze hun klasgenootjes konden zien. Zwaaien betekende ja, toeteren een nee.

De cursus werd georganiseerd door de agrarische brancheorganisatie CUMELA. Om de kinderen uitleg te geven waren studenten van de loonwerkersopleiding Helicon in Boxtel ingeschakeld. Wilco Emons van CUMELA: ,,Dat zijn de jongens die zelf achter het stuur van de tractoren zitten. Zij weten hoe ze de jeugd iets kunnen uitleggen en leren zo zelf ook hoe kinderen denken in het verkeer. Zo snijdt het mes aan twee kanten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.