Volledig scherm
Studenten van Helicon gaven basisschoolleerlingen uitleg over de gevaren van landbouwverkeer. © Beeld Werkt

Dode hoek of niet? Hilvarenbeekse kinderen leren over gevaren van tractoren

ESBEEK - Hoe zorg je ervoor dat je als fietser goed zichtbaar bent voor vrachtwagens en tractoren? Dat was de vraag die basisschoolkinderen uit Hilvarenbeek donderdagochtend mochten beantwoorden tijdens een speciale cursus op bedrijventerrein de Mierbeek. Met de cursus wil de gemeente Hilvarenbeek de kinderen bewuster maken van de gevaren van het landbouwverkeer in de dorpskernen.

Leerlingen van basisscholen De Driehoek (Hilvarenbeek), De Wingerd (Esbeek) en de Willibrordusschool in Diessen waren uitgenodigd bij het bedrijf Geert-Jan de Kok in Esbeek, waar vijf grote tractoren met ploegers en duiners op hen stonden te wachten. Ze mochten plaatsnemen op de bestuurdersstoel en via de spiegels kijken of ze hun klasgenootjes konden zien. Zwaaien betekende ja, toeteren een nee.

De cursus werd georganiseerd door de agrarische brancheorganisatie CUMELA. Om de kinderen uitleg te geven waren studenten van de loonwerkersopleiding Helicon in Boxtel ingeschakeld. Wilco Emons van CUMELA: ,,Dat zijn de jongens die zelf achter het stuur van de tractoren zitten. Zij weten hoe ze de jeugd iets kunnen uitleggen en leren zo zelf ook hoe kinderen denken in het verkeer. Zo snijdt het mes aan twee kanten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gemeente Hilvarenbeek weigert alsnog omgevingsvergunning varkensstal Haghorst
    PREMIUM

    Gemeente Hilvaren­beek weigert alsnog omgevings­ver­gun­ning varkens­stal Haghorst

    HAGHORST - Een varkenshouder uit Haghorst krijgt van de gemeente Hilvarenbeek geen omgevingsvergunning voor de uitbreiding van zijn stal aan de Koningin Julianaweg. Eerder stemde de gemeente nog wel in met de vergunningaanvraag, maar na jaren van juridische procedures heeft het Beekse college alsnog besloten de vergunning te weigeren. Het besluit moet nog beoordeeld worden door de Raad van State.

Tilburg e.o.