Volledig scherm
Emmanuel Naaijkens (65) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Jeroen Verhelst

Emmanuel Naaijkens uit Hilvarenbeek benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau

HILVARENBEEK - Emmanuel Naaijkens uit Hilvarenbeek is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten en inspanningen voor de Beekse samenleving. 

Zo is Naaijkens al 35 jaar in diverse functies betrokken bij Heemkundige Kring Hilvarenbeek-Diessen Ioannes Goropius Becanus. Eerst als secretaris en penningmeester, later als voorzitter en vice-voorzitter. Hij is tevens bestuurslid bij Stichting Vrienden van Museum De Dorpsdokter, redacteur en auteur. Zo werkte hij bij het Brabants Dagblad, onder meer als onderwijsredacteur.

De 65-jarige Naaijkens is ook secretaris en oud-voorzitter van het museum en sinds 2005 als redacteur betrokken bij online platform Brabant Cultureel. Voor Vereniging Natuur en Milieu uit Hilvarenbeek zet Naaijkens zich sinds 2016 in als vrijwilliger en redacteur en bij cultureel centrum Elckerlyc en de Bikse Talkshow helpt hij met het verzorgen van de communicatie. 

Naaijkens is sinds 2015 vrijwilliger bij de stichting Openbare Bibliotheek Hilvarenbeek.  Loco-burgemeester Ted van de Loo mocht Naaijkens de Koninklijke Onderscheiding zaterdag opspelden tijdens het symposium ter ere van de 500ste geboortedag van Johannes Goropius Becanus in Eckerlyc. 

Tilburg e.o.