Volledig scherm
Bikken bij de buren Esbeek. De deelnemers aan de dis bij Kees (2e rechts met bril) en Anja van de Wouw (links van Kees) © Jeroen Verhelst/Beeld Werkt

Esbeek ging Bikken bij de Buren: 'Zo leer ik ook mijn vrouw beter kennen'

ESBEEK - Drie maal zes mensen aan tafel op drie verschillende adressen in Esbeek. Het culinaire initiatief Bikken bij de Buren, in het kader van tien jaar Coöperatie Esbeek, was een hele puzzel, maar werd een groot succes. Met verrassende gasten, veel aandacht voor elkaar, en - omdat een schaal puree de grond raakte - ook nog de lokale frietboer als onverwachte deelnemer.

Luud en Charlotte van Eijken waren twee van de Esbekenaren die deelnamen aan Bikken bij de Buren. Zij ontvingen zes dorpsgenoten voor een hoofdmaaltijd. ,,Wij wonen hier vlak aan de grens vandaar een maaltijd van Vlaamse frieten met Belgisch stoofvlees en Belgisch bier”, aldus Charlotte vanuit de open keuken. Manlief vervolgt: ,,Ik vind het geweldig om te koken voor jullie. Wij staan al vanaf 11.00 uur in de keuken, zo leer ik ook mijn vrouw beter kennen.”

Voor het dessert, had gastvrouw Jeanette van Hamsvoord haar best gedaan op eigengebakken wafels met ijs en vers fruit. Speciaal voor deze avond is een wafelijzer aangeschaft. ,,Dit is een leuke manier om de mensen in een andere setting te ontmoeten. Wie lust er nog Spaanse koffie?”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gemeente Hilvarenbeek weigert alsnog omgevingsvergunning varkensstal Haghorst
    PREMIUM

    Gemeente Hilvaren­beek weigert alsnog omgevings­ver­gun­ning varkens­stal Haghorst

    HAGHORST - Een varkenshouder uit Haghorst krijgt van de gemeente Hilvarenbeek geen omgevingsvergunning voor de uitbreiding van zijn stal aan de Koningin Julianaweg. Eerder stemde de gemeente nog wel in met de vergunningaanvraag, maar na jaren van juridische procedures heeft het Beekse college alsnog besloten de vergunning te weigeren. Het besluit moet nog beoordeeld worden door de Raad van State.

Tilburg e.o.