Volledig scherm
De Vrienden van Andreas Schotel zijn al begonnen met het inrichten van de kerk voor het festival. © Jeroen Verhelst / BeeldWerkt

Esbeeks festival wil werk Andreas Schotel in museum Boijmans Van Beuningen

ESBEEK - Ze zetten hoog in, dat beseffen ze zelf ook, maar de organisatie van het Park & Schotel festival gelooft heilig in haar uiteindelijke doelstelling: het werk van kunstenaar Andreas Schotel (1896-1984) moet in het Rotterdamse Boijmans Van Beuningen museum komen te hangen.

De tweede editie van het Park & Schotel festival op 25 en 26 juni wordt als startschot beschouwd voor die doelstelling. Het thema is dan ook 'Rotterdam'. Verschillende artiesten en kunstenaars uit die stad komen hun kunsten vertonen op het gratis festival in Esbeek. Dat vindt plaats in en rond de leegstaande kerk.

Boerenleven
Andreas Schotel was een Rotterdamse graficus die 60 jaar lang zijn zomers doorbracht in Esbeek. Daar maakte hij honderden prenten van het boerenleven. Esbeek heeft al een Andreas Schotel museum. "Maar zijn werk moet ook landelijk bekender worden. Dat verdient hij", aldus Hannes Verhoeven van de organisatie.

Tilburg e.o.