Volledig scherm
De Adrianuskerk in Hilvarenbeek. © Erik Van Hest

Extra budget, maar geen blanco cheque voor nieuwe school Esbeek

HILVARENBEEK - Met frisse tegenzin heeft de gemeenteraad in Hilvarenbeek donderdag ingestemd met extra budget voor de verbouwing van de kerk in Esbeek tot samenwijsaccommodatie. Daarmee komen de totale kosten voor het project op 2.920.015 euro, en wat Gemeenschapslijst en VVD betreft blijft het daar ook bij.

Hilvarenbeek wil de leegstaan de Adrianuskerk in Esbeek verbouwen tot nieuw onderkomen voor basisschool de Wingerd, peuterspeelzaal de Debberkes en Klik Kinderopvang. Begin dit jaar stelde de raad 2,7 miljoen euro beschikbaar voor het project, maar toen bleken de kosten ruim 350.000 euro hoger uit te vallen. Van dat bedrag kon een ton met subsidies worden ingevuld, maar voor het overige geld moest wethouder Jan van de Wiel (CDA)  terug naar de raad.

Gemeenschapslijst en VVD stemden schoorvoetend in. Cees van Hoof (Gemeenschapslijst): ,,We zijn blij dat er een nieuwe school komt in Esbeek, maar het bevreemd ons dat de wethouder niet kan garanderen dat het bij dit bedrag blijft. We gaan geen blanco cheque geven. Voor dit geld moet het gebeuren."

HOI Werkt vond dat onzin. Want wat als er de school grotendeels klaar is, maar er zijn toch nog onvoorziene tegenvallers? Gemeenschapslijst was echter onverbiddelijk: een cent meer dan 2.920.015 euro. Met de steun van VVD werd dit plafond via een amendement vastgelegd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kermis in Hilvarenbeek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    Kermis in Hilvaren­beek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

    HILVARENBEEK - De kermis in Hilvarenbeek wordt in 2019 niet gehouden in het traditionele tweede weekend van juni, maar in het weekend vóór Hemelvaart. Dat heeft het Beekse college besloten omdat het tweede weekend van juni volgend jaar gelijk valt met Pinksteren. Veel kermisexploitanten hebben dan een vaste plek op pinksterevenementen. Hilvarenbeek wil de kermis in 2019 ook aangrijpen voor een aantal vernieuwingen.
  2. Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    Inbreker loopt op gemak rond in woning Diessen, neemt spullen mee, kijkt recht in camera en komt terug voor tweede ronde

    DIESSEN - Een getatoeëerde inbreker die op z'n dooie akkertje rondwandelt, dingen meeneemt, weggaat en even later nog eens terugkomt om een tweede lading mee te nemen. Ondertussen kijkt hij ook nog eens recht in de bewakingscamera. De politie toonde dinsdagavond in Opsporing Verzocht de opvallende beelden die de bewakingscamera van de woning aan de Echternachtstraat in Diessen registreerden op 21 mei.

Tilburg e.o.