Volledig scherm
Ma Soepeend kan met haar kroost op zwemles. © Tom Tacken/BD

Familie Soepeend kan in Hilvarenbeek op zwemles: er staat (een beetje) water in de sloot

UPDATEHILVARENBEEK - Het is een jaarlijks terugkerend probleem in Hilvarenbeek, maar de hitte van deze zomer liet de vijversloot langs sportpark De Roodloop wel erg rap droogvallen.  

Tot aan het weekend kon je moeiteloos op de bodem van de aangelegde beek wandelen tussen het Biedonkenpad en de fietsbrug naar het sportpark. Maar natuurlijk horen vissen in de vijversloot te zwemmen. En eendjes!  Een soepeend waggelde woensdagochtend mistroostig met haar kuikens door de drassige sloot, om uiteindelijk maar de oever op te zoeken (zie het filmpje). Hoe kreeg ze die kleintjes ooit nog op zwemles?

Vrijdag liet de gemeente nog weten dat het niet mogelijk was het waterpeil kunstmatig te verhogen: 'De waterpartij aan de Roodloop is drooggevallen door de droogte en lage grondwaterstand. De waterstand in de waterpartij kunnen we nu niet kunstmatig verhogen, aangezien het water direct in de bodem zal trekken naar het grondwater. Met het afkoppelen van regenwater uit wijk de Elst zal de waterstand verbeteren. Hiermee is de urgentie van afkoppelen van particuliere terreinen als verbetering hierin direct helder. Daarbij zal het water wat op de sportaccommodatie valt ook deels worden opgevangen in de waterpartij.' Maar wat schetst de verbazing van passanten? Aan de kant van de brug is er op een of andere manier toch water in de sloot gelopen. Het houdt nog niet over. Tot aan het Biedonkenpad sijpelt het water nog lang niet door. Maar halverwege kan ma Soepeend met haar kleintjes toch al gaan pootjebaden. Triest feit is wel dat ze nog maar vijf kuikens bij zich heeft. Woensdag waren het er nog zeven...

Volledig scherm
Soepeend met kuikens moet het stellen zonder water in de vijversloot langs het Hilvarenbeekse sportpark De Roodloop. © Tom Tacken/BD
Volledig scherm
Reactie © Facebook
  1. Gemeente Hilvarenbeek weigert alsnog omgevingsvergunning varkensstal Haghorst
    PREMIUM

    Gemeente Hilvaren­beek weigert alsnog omgevings­ver­gun­ning varkens­stal Haghorst

    HAGHORST - Een varkenshouder uit Haghorst krijgt van de gemeente Hilvarenbeek geen omgevingsvergunning voor de uitbreiding van zijn stal aan de Koningin Julianaweg. Eerder stemde de gemeente nog wel in met de vergunningaanvraag, maar na jaren van juridische procedures heeft het Beekse college alsnog besloten de vergunning te weigeren. Het besluit moet nog beoordeeld worden door de Raad van State.

Tilburg e.o.