Felle brand verwoest vrachtwagen in Hilvarenbeek, ook meubels en kasten verloren

videoHILVARENBEEK - Een vrachtwagen is zondagavond op het industrieterrein van Hilvarenbeek compleet verwoest door een felle brand. De politie en brandweer houden rekening met brandstichting.

Rond halfelf kreeg de brandweer van Hilvarenbeek een melding binnen van een vrachtwagenbrand op een parkeerplaats op het industrieterrein van Hilvarenbeek. Aan het Slibbroek bleek inderdaad een vrachtwagentrailer in lichterlaaie te staan. De brandweer bestreed de brand met twee bluswagens.

De trailer zat afgeladen vol met huisraad. Kasten, tapijt, koffers en diverse meubels zaten in de vrachtwagen. De brandweer kon niet voorkomen dat de complete opgeslagen inboedel volledig uitbrandde.

Door de enorme hitte hebben de zijwanden van de vrachtwagen het begeven. De brandweer heeft diverse gaten in de trailer moeten slijpen om goed bij de brand te kunnen komen. Uiteindelijk heeft het blussen zo’n twee uur geduurd. In de loop van maandag gaat de gemeente controleren of er vervuild bluswater de sloot is ingelopen.

Bij aankomst van de brandweer stonden de twee achterdeuren van de trailer open. Getuigen zagen na de brand een auto weg rijden in de richting van Hilvarenbeek. Vermoedelijk is de trailer opzettelijk in brand gestoken. Dat moet verder onderzoek uitwijzen.

De politie heeft zondagnacht extra gesurveilleeerd op het industrieterrein. Ook hebben ze uit voorzorg gekeken of de trailer niet opnieuw vlam zou vatten door smeulresten. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de enorme puinzooi maandag opruimen.

Volledig scherm
Vrachtwagen verwoest door brand in Hilvarenbeek © Toby de Kort De Kort Media

Tilburg e.o.