Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Abeelen start een grensverleggende mountainbiketocht. © Harrie Wenting

Fietsen van Vrijthof naar Vrijthof voor het goede doel in nieuw fietsevenement

HILVARENBEEK - Een grensverleggende mountainbiketocht van 150 kilometer van het Vrijthof in Maastricht naar de Vrijthof in Hilvarenbeek. Achter de sportieve uitdaging ligt één goed doel: het KWF.

Op maandag 5 november om 20.00 uur gaat de inschrijving van start voor de nieuwe mountainbiketocht . De KWF Vrijthof-Vrijthof Bike-Challenge mag van Willem van Abeelen (38) uit Hilvarenbeek gerust een klassieker worden en hij daagt iedereen die ook persoonlijk zijn grens wil verleggen uit om off-road van Maastricht naar Hilvarenbeek te rijden. De route is zodanig uitgezet dat die door de deelnemers met navigatie te volgen is, voor de eerste editie is het aantal deelnemers nog gelimiteerd tot 500.

  1. Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvarenbeek: 592 mountainbikers zijn onderweg

    Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvaren­beek: 592 mountainbi­kers zijn onderweg

    MAASTRICHT- Het Vrijthof in Maastricht loopt leeg, de Vrijthof in Hilvarenbeek ligt er nog verlaten bij. De KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge is zaterdagochtend van start gegaan. Een groep van 592 mountainbikers uit voornamelijk Midden-Brabant heeft 150 kilometer voor de boeg, waarvan een aanzienlijk deel door België. Rond 14 uur wordt de snelste uit het peloton op de Vrijthof in Hilvarenbeek verwacht. Een dikke zoen van Patty Pitt zal de beloning zijn.

Tilburg e.o.