Flierefluiter in Hilvarenbeek
Volledig scherm
Flierefluiter in Hilvarenbeek © Google Streetview

Flierefluiter biedt in Hilvarenbeek een keur aan kunst

HILVARENBEEK - Kunst kijken én kopen. Dat kan zondag op de eerste Kunstmarkt in De Flierefluiter in Hilvarenbeek.

Ontmoetingscentrum De Flierefluiter organiseert naast haar gewone activiteiten ook een jaarlijkse boekenmarkt (opbrengst voor de plaatselijke harmonie Concordia), klassieke concerten en lezingen over de combinatie klassieke muziek en beeldende kunst. Vrijwilligers houden er bovendien een tweejaarlijkse beeldententoonstelling.

,,Zo ontstond bij ons het idee om meer cultuuruitingen binnen te halen", aldus Cor Luijsterburg, die samen met Paul Mommers en Jan Dirkx de organisatie van de Kunstmarkt vormt. ,,De tuinen en boerderijterrassen van De Flierefluiter zijn een aantrekkelijke locatie voor dit evenement. Wij bieden de bezoeker een gemêleerd gezelschap van schilders, keramisten, tekenaars, beeldhouwers, er is een fotograaf, een glaskunstenaar en een houtbewerker.'' 

Quote

De tuinen en boerderij­ter­ras­sen van De Fliereflui­ter zijn een aantrekke­lij­ke locatie voor dit evenement

Cor Luijsterburg

De kunstenaars komen uit alle delen van het land en uit België. Acht komen uit Hilvarenbeek, en dat zijn volgens Luijsterburg niet de eersten de besten. ,,Fantastische kunstenaars, stuk voor stuk, die ook elders exposeren." De Beekse wethouder Gerrit Overmans verricht de opening. De dag wordt muzikaal opgeluisterd door folkgroep Van Wijnhoven met Ierse volksmuziek. Luijsterburg: ,,Als het een succes wordt, maken wij er een traditie van."

De Kunstmarkt is zondag van 11.00 tot 17.00 uur bij De Flierefluiter, Groot Loo 8, Hilvarenbeek. Toegang is gratis.

Tilburg e.o.