Volledig scherm
© Patrick Wiercx

Fransen gaan los op 'dwaze landgenoten' in Beekse Bergen

PARIJS - De Fransen hebben op Twitter geen goed woord over voor hun landgenoten die dachten op safaripark De Beekse Bergen te kunnen rondwandelen tussen de luipaarden.

'Is het soms een Franse gewoonte voor toeristen om in het buitenland de sukkel uit te hangen', zo vraagt Sophie Vander uit Amiens zich af. 

'En weer een Franse familie die dramatisch gestoord is', aldus een mede-Twitteraar. 'Hoe kun je zo dwaas zijn om zo dicht bij een jachtluipaard te willen staan. En dat nog met een kind in de hand!'

Lees verder onder de Newschain

Twitteraar Aspassy uit Salon en Provence heeft toch nog 'respect' voor de Franse gezin: 'Je moet maar zo gek zijn om een kooi met wilde beesten binnen te lopen'. 

Van OM/Basta hadden de luipaarden wat hem betreft mogen doen wat ze van plan waren. 'Die mensen verdienen niks anders.'

Bruno Adèle uit Montpellier verbaast zich over de Franse moeder in het filmpje. 'Ze maakt zo'n gebaar naar die dieren van: kom op jongens, ga eens even aan de kant!' Parijzenaar Hugo M. ergert zich ook aan het gebaar van de vrouw. 'Ze doet net alsof ze hier in Parijs het zebrapad over wil steken. Iedereen heeft maar aan de kant te gaan'. 

Todac, ook uit Parijs, noemt de Franse toeristen de plaag van de samenleving. 'Dit zijn mensen die zich waarschijnlijk na afloop zijn gaan beklagen dat de luipaarden geen Frans spraken'. En zijn stadgenoot Simon Praud houdt het erop dat dit weer een bewijs is dat 'mensen tegenwoordig zichtbaar losgeslagen zijn van de realiteit'. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvarenbeek: 540 mountainbikers zijn onderweg

    Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvaren­beek: 540 mountainbi­kers zijn onderweg

    MAASTRICHT- Het Vrijthof in Maastricht loopt leeg, de Vrijthof in Hilvarenbeek ligt er nog verlaten bij. De KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge is zaterdagochtend van start gegaan. Een groep van 540 mountainbikers uit voornamelijk Midden-Brabant heeft 150 kilometer voor de boeg, waarvan een aanzienlijk deel door België. Rond 14 uur wordt de snelste uit het peloton op de Vrijthof in Hilvarenbeek verwacht. Een dikke zoen van Patty Pitt zal de beloning zijn.

Tilburg e.o.