Frontaal, Hooglander en Deftige Aap gaan voor Brabants Lekkerste Bier 2019

VIDEOHILVARENBEEK - Welk bier is het lekkerste van Brabant? Kiele Kiele van de Deftige Aap, DDH Double IPA van Hooglander of Rhodesian van Frontaal? Fruitig en mondiaal is hoe dan ook de keus van de jury.

Het is tegen middernacht als de monden, die zo hard hebben moeten werken, open vallen van verbazing. Het is werkelijk waar. De jury heeft een Chinees rijstbier, een dubbel drooggehopte India Pale Ale en een Amerikaanse stijl barleywine genomineerd voor de titel van Brabants Lekkerste Bier 2019. Dat de mondialisering ook in de brouwerij alhier huis houdt, valt niet te ontkennen.

 1. 450 fietstochten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

  450 fietstoch­ten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

  HILVARENBEEK- ,,Het wordt een stevige rit vandaag”, is de mededeling van ritmeester Ed van Kordelaar, die een tocht van zestig kilometer heeft uitgestippeld. Traditiegetrouw start de ochtend met koffie en gebak. Ondanks de jubileumrit ontbreken twaalf leden waardoor ‘slechts’ negen man aanwezig is. Ook de twee initiatiefnemers Ben Wegdam en Walter Scheepens moeten vandaag verstek laten gaan.
 2. ‘We maken elkaar af op de digitale dorpswegen’
  PREMIUM
  Column

  ‘We maken elkaar af op de digitale dorpswegen’

  Het plattelandsspektakel is weer losgebarsten. Velen krijgen van ontroering een brok in de keel en tranen in de ogen bij het zien van de eerste hakselmachine. Kinderen in de klas kijken dromerig over hun schoolwerk naar buiten, waar tractoren af en aan rijden. Lege kar, volle kar, lege kar, volle kar. Een, twee, drie, vier. Een reusachtig telraam vanuit het klaslokaal, al moeten de kinderen buiten nog veel meer op hun tellen letten.

Tilburg e.o.