Volledig scherm
Gaslek in de Valentina Tereshkovastraat in Hilvarenbeek. © Tom Tacken/BD

Gaslek in de Valentina Tereshkovastraat in Hilvarenbeek: Gezinnen weer terug naar huis

UpdateHILVARENBEEK - Door een lek in de hoofdgasleiding ter hoogte van huisnummer 46 moesten bewoners van de Valentina Tereshkovastraat dinsdagochtend iets na achten hun huis verlaten. 

Het voorste stuk van de weg ligt momenteel open voor vervanging van het riool. Bij graafwerkzaamheden is een zogenaamde mof, welke leidingen verbindt, losgeschoten. De leiding is niet geraakt tijdens het graven, maar door beweging in  de grond is de mof losgeraakt. Het gas spoot zo hard omhoog dat de takken en bladeren van een boom wapperden. 

Vier tot vijf huizen werden tijdelijk ontruimd. Enexis is bezig met het lek te dichten. De brandweer verricht metingen. Het gas is goed te ruiken in de straat. Inmiddels mogen de gezinnen weer terug hun huis in. 

  1. Hilvarenbeek haakt niet aan bij samenwerking Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlakken met schilder’
    PREMIUM

    Hilvaren­beek haakt niet aan bij samenwer­king Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlak­ken met schilder’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbeek heeft bedankt voor het aanbod om deel te nemen aan een samenwerking met Van Gogh Nationaal Park. Een stuurgroep waarin de provincie, gemeenten en waterschappen zijn vertegenwoordigd, wil een nieuwe status voor het Nationaal Park verwerven, maar Hilvarenbeek heeft laten weten dat de gemeente te weinig binding heeft met de wereldberoemde kunstschilder.

Tilburg e.o.