Gasten van festival Fier! drinken en eten in Hilvarenbeek een bos bij elkaar

VIDEOHILVARENBEEK - Grijs of groen? Dat is de gewetensvraag bij de kassa's van Fier! dit paasweekend. Het Hilvarenbeeks festival vraagt zijn gasten of het een dubbeltje extra wil betalen voor een consumptiebon. 

Wie niet een grijze, maar een groene bon koopt, rekent 10 cent meer af. Zeven ‘groene’ consumpties leveren één extra boom in het Fier!bos op. Dat gaat de organisatie aanleggen in het Diessens Broek. ,,Het is een bewustwordingsactie", legt Bart van den Broek van de organisatie uit. ,,Bomen nemen C02 op. Dus koop een groene bon.”

Wat blijkt op tweede paasdag? Groen gaat veel harder dan grijs. ,,We hebben gisteravond al vierhonderd bomen getapt”, laat barman Willem Doedee weten.

Volledig scherm
De groene bonnen, waarvan een dubbeltje naar de aanleg van een bos gaat, gaan bij de kassa van Fier! harder dan de grijze. © Tom Tacken/BD
Volledig scherm
Fanfare De Maatschappije van 18.22 (tijdstip, niet jaartal) vermaakt de gasten van festival Fier! © Tom Tacken/BD
  1. Verzetsverhaal Van der Heijden uit Hilvarenbeek vertolkt door zoon, ‘Ik ben nog nooit zo dichtbij geweest’
    PREMIUM
    Bevrijding 75 jaar

    Verzetsver­haal Van der Heijden uit Hilvaren­beek vertolkt door zoon, ‘Ik ben nog nooit zo dichtbij geweest’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbekenaar Eugène van der Heijden was tijdens de Tweede Wereldoorlog een spil in het lokale verzet, maar moest daarvoor een hoge prijs betalen. Volgende week zondag, als in cultureel centrum Elckerlyc 75 jaar Vrijheid in Hilvarenbeek wordt gevierd, vertelt zoon Staf het bijzondere verhaal van zijn vader in een theatervoorstelling.

Tilburg e.o.