Volledig scherm
Corne van Aaken en Corrie Priems, secretaris en voorzitter van de Cooperatie. © Jeroen Verhelst/Beeld Werkt

Gebruikers gezocht voor kerk Biest-Houtakker

BIEST-HOUTAKKER – De deuren van de voormalige Antoniuskerk in Biest-Houtakker staan zondag van 11.00 tot 13.00 uur open voor iedereen die belangstelling of suggesties heeft voor een passende invulling.

Het open huis wordt georganiseerd door de Coöperatie Behoud Kerkgebouw Biest-Houtakker U.A., sinds 30 juni de nieuwe eigenaar van het kerkgebouw en de bijbehorende grond.

Het bestuur van de Norbertusparochie besloot de kerk, die twee jaar geleden aan de eredienst werd onttrokken, te verkopen aan de Biestse gemeenschap. Er mogen alleen geen religieuze activiteiten in worden gehouden.

Het is de bedoeling om het beeldbepalende gebouw van het kerkdorp Biest-Houtakker een nieuwe bestemming te geven. Dat kan zijn commercieel, cultureel, maatschappelijk of een combinatie hiervan. Van de huur die de gebruikers straks aan de Coöperatie moeten betalen, wordt het gebouw in de toekomst in stand gehouden.

Mensen of organisaties, ook van buiten de Biest, kunnen zich melden als ze interesse hebben. Voor het eind van het jaar zal dan besloten worden wie of wat erin komt. De gemeente Hilvarenbeek staat positief tegenover de plannen van de Coöperatie.

Tilburg e.o.