Volledig scherm
Wethouder Jan van de Wiel (rechst) geeft gedeputeerde Van Merrienboer (naast hem) uitleg over de woningbouwplannen in Hilvarenbeek. © Gemeente Hilvarenbeek

Gedeputeerde Van Merrienboer in Hilvarenbeek: 'Ruim baan voor inbreiding'

HILVARENBEEK - Tijdens zijn bezoek aan de gemeente Hilvarenbeek heeft gedeputeerde Erik van Merrienboer wethouder Jan van de Wiel geadviseerd om ruim baan te geven aan goede woningbouwplannen binnen de kernen. Ook riep hij de gemeente op om duidelijker in beeld te brengen aan welke typen woningen nu precies behoefte is in Hilvarenbeek. 

Van Merrienboer bracht woensdag op uitnodiging van Van de Wiel een bezoek aan de gemeente Hilvarenbeek om eens te kijken naar het woningbouwbeleid. Dat dreigt vast te lopen omdat reeds geplande projecten nieuwe ontwikkelingen tegenhouden. 

De gedeputeerde toonde zich positief over het intrekkingsbeleid, waarmee de gemeente ontwikkelaars opdraagt om sneller gebruik te maken van hun bouwtitels. Hij zei dat Hilvarenbeek plannen in het vervolg in subregionaal verband moet afstemmen met Tilburg, Goirle en Oisterwijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.