Volledig scherm
Wethouder Jan van de Wiel (rechst) geeft gedeputeerde Van Merrienboer (naast hem) uitleg over de woningbouwplannen in Hilvarenbeek. © Gemeente Hilvarenbeek

Gedeputeerde Van Merrienboer in Hilvarenbeek: 'Ruim baan voor inbreiding'

HILVARENBEEK - Tijdens zijn bezoek aan de gemeente Hilvarenbeek heeft gedeputeerde Erik van Merrienboer wethouder Jan van de Wiel geadviseerd om ruim baan te geven aan goede woningbouwplannen binnen de kernen. Ook riep hij de gemeente op om duidelijker in beeld te brengen aan welke typen woningen nu precies behoefte is in Hilvarenbeek. 

Van Merrienboer bracht woensdag op uitnodiging van Van de Wiel een bezoek aan de gemeente Hilvarenbeek om eens te kijken naar het woningbouwbeleid. Dat dreigt vast te lopen omdat reeds geplande projecten nieuwe ontwikkelingen tegenhouden. 

De gedeputeerde toonde zich positief over het intrekkingsbeleid, waarmee de gemeente ontwikkelaars opdraagt om sneller gebruik te maken van hun bouwtitels. Hij zei dat Hilvarenbeek plannen in het vervolg in subregionaal verband moet afstemmen met Tilburg, Goirle en Oisterwijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Cor en Cis van den Hurk vieren diamanten bruiloft in Leijhoeve

  Cor en Cis van den Hurk vieren diamanten bruiloft in Leijhoeve

  TILBURG/HILVARENBEEK - Cor en Cis van den Hurk – van der Biezen vierden zondag 12 augustus dat ze 60 jaar getrouwd zijn. In 1958 traden ze in Rosmalen in het huwelijksbootje. Meteen na hun huwelijksreis namen ze hun intrek in het toenmalige hotel Dalan in Esbeek. Cor had per 1 september een baan als leraar aanvaard aan de mavo in Hilvarenbeek en hun huis was nog niet klaar. Na een paar maanden betrokken ze hun net gereed gekomen huis in de Petershemstraat in Hilvarenbeek.
 2. Pluimveehouder uit Haghorst is apaches boven zijn stal beu: 'Vooral die chinooks zorgen voor een enorm geweld.'
  PREMIUM

  Pluimvee­hou­der uit Haghorst is apaches boven zijn stal beu: 'Vooral die chinooks zorgen voor een enorm geweld.'

  HAGHORST - Alsof de hele wereld aan het schudden is, zo omschrijft pluimveehouder Jeroen Bertens uit Haghorst het. ,,Ik heb dubbel glas in mijn huis, maar dat trilt er bijna uit. Laatst had ik een schilder uit Tilburg over de vloer. Die wist echt niet wat hij meemaakte." Bertens heeft het over de helikopters van vliegbasis Gilze-Rijen, die regelmatig oefenvluchten maken boven zijn bedrijf.

Tilburg e.o.