Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeenschapslijst wil af van afspraken Hilvarenbeek over woningbouw

HILVARENBEEK - Gemeenschapslijst wil af van de vele afspraken tussen de gemeente Hilvarenbeek en projectontwikkelaars over niet concrete bouwplannen. Commissielid Silvia Bloemsma noemde die afspraken donderdag 'een strop om onze nek'.

Van de circa 750 woningen die Hilvarenbeek tot 2030 mag bouwen volgens de provincie is inmiddels 60 procent vastgelegd in harde plannen en nog eens 35 procent in een categorie 'niet meer afweegbaar'. Het gaat dan om niet concrete plannen waarover de gemeente in het verleden contracten heeft afgesloten met ontwikkelaars. Daardoor heeft Hilvarenbeek nauwelijks meer ruimte om te anticiperen op de woningmarkt.

Zelf ingestemd met afspraken
Gemeenschapslijst hekelde die 'niet afweegbare plannen', maar fractievoorzitter Clemens Veraa (CDA) wees Bloemsma er fijntjes op dat haar fractie -net zoals de rest van de gemeenteraad- zelf ingestemd heeft met al die afspraken. ,,Dat klopt en daar hebben we achteraf spijt van", reageerde Bloemsma. Zij stelde voor om nu voorrang te geven aan plannen die voorzien in de marktvraag: woningen voor starters en senioren. Ze had echter niet direct een oplossing om onder de gemaakte afspraken uit te komen.

  1. Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas neemt na 30 jaar afscheid

    HILVARENBEEK - Na bijna 30 jaar heeft de Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas afscheid genomen van zijn patiënten. Een afscheid tegen wil en dank. Een herseninfarct dwong de 60-jarige Maas om eerder te stoppen met werken. ,,Het is een proces van maanden geweest om dat gedwongen besluit te accepteren", aldus de huisarts, die zichzelf als 'ouderwetse gezinsarts' typeert. ,,Dat zal ik gaan missen, dat je deel uitmaakt van de levensloop van mensen en hun gezin."

Tilburg e.o.