Volledig scherm
De drie organiserende ruiterverenigingen van de gemeente Hilvarenbeek heetten woensdagavond iedereen van harte welkom op het Laag Spul in Hilvarenbeek. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Gemeentebokaal Hilvarenbeek moet paardensport bereikbaar maken voor iedereen

HILVARENBEEK - Het lijkt wel traditie te worden; het slechte weer op het jaarlijks sportevenement De Gemeentebokaal in Hilvarenbeek. ,,Wij organiseren dit evenement al zeventien jaar en de laatste drie jaar op rij is het nat”, verzucht Henry de Goeij van de organisatie.

,,Toch zijn er van de 70 deelnemers, waaronder 110 starters, maar vijf afmeldingen. Wij streven ernaar om de paardensport bereikbaar te maken voor iedereen die er in geïnteresseerd is.”

De drie organiserende ruiterverenigingen van de gemeente Hilvarenbeek heetten woensdagavond iedereen van harte welkom op het Laag Spul in Hilvarenbeek. Er bestond de mogelijkheid om een oefenwedstrijd te rijden maar ook wedstrijdruiters kwamen aan bod.

Kegelparcours
De verrichtingen werden beoordeeld door deskundige juryleden. Voor de liefhebber was er een kegelparcours uitgezet. Dit alles werd onder de vlag van KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) georganiseerd. Bezoeker Goris Janssen (51) uit Moergestel. ,,Ik ben hier voor mijn dochter Nina. Zij is een jaar uit de running geweest omdat zowel haar paard Jesper als zijzelf een blessure hadden opgelopen. Ze zijn nu samen aan het proefdraaien om te zien of Jesper klaar is voor wedstrijden.”

Tilburg e.o.