Volledig scherm
Hof Zuiderbeek komt op de locatie van de oude school aan de Koestraat 69 © Beeld werkt

Groen licht voor Hof Zuiderbeek in Hilvarenbeek, omwonenden kwaad

HILVARENBEEK - De lichten staan op groen voor het plan Hof Zuiderbeek aan de Koestraat in Hilvarenbeek. De fracties Gemeenschapslijst, VVD en CDA stemmen in met de bouw van de 33 woningen. 

Het gaat om dertien patiowoningen en twintig sociale huurwoningen. Alleen HOI Werkt vind dat er te weinig rekening is gehouden met bezwaren van omwonenden. Die vinden het plan te massaal ogen en niet in het dorpsbeeld passen. Ook CDA dacht daar aanvankelijk zo over, maar volgens de fractie is de hoogte van het blok en de hellingshoek van het dak voldoende aangepast.

Niet serieus genomen
De omwonenden zijn het daar niet meer eens. Zij hadden alternatieve plannen aangedragen om het appartementencomplex minder massaal te maken of te verkleinen. Ze voelen zich echter niet serieus genomen door wethouder Jan van de Wiel (CDA). Die zei eerder al dat de voorstellen van omwonenden niet haalbaar zijn, omdat daarmee de huurprijs omhoog zou moeten. 

Woonstichting Leystromen en de gemeente willende de huur onder de 600 euro houden. HOI Werkt vroeg de wethouder om die maximale huurprijs dan ook contractueel vast te leggen met Leystromen. Van de Wiel toonde zich daartoe bereid.

Tilburg e.o.