Volledig scherm
Theo met oud-klasgenoten voor de loempiatafel. © Jeroen Verhelst

Groot feest in Diessen: Wereldrecord mini loempia’s maken gelukt

DIESSEN – Een drukte van jewelste op zaterdagmorgen bij de Nieuwe Erf in Diessen. Vanaf 9.00 uur waren vrijwilligers daar bezig met de voorbereidingen om het wereldrecord mini loempia’s maken te gaan ‘verpulveren’ zoals de organisatie het zelf graag noemt. 

Ruim 4.000 loempia’s moesten worden gerold en werden zaterdag meteen ook verkocht. En dat voor plaatsgenoot Theo Rommen die sinds een aantal jaren lijdt aan de spierziekte ALS. Een ploeg van 45 vrijwilligers, waaronder ook de vriendengroep van Theo, is aan het werk gegaan om het record mee te gaan vestigen. En met succes, zoals later op de middag bleek.

Facebookactie

De actie begon aanvankelijk met een oproep van initiatiefnemer en Diessenaar Marcel Verhoeven op Facebook om 500 mini loempia’s te gaan verkopen. ,,Ieder jaar is mijn doel om minimaal 1.000 euro op te halen voor een bepaald doel. Zo heb ik al meerdere jaren een bijdrage overgemaakt aan Kika, KWF, MS en nu ALS voor Theo.” 

Quote

De eerste 500 loempia’s waren na de melding op Facebook binnen een half uur verkocht

Zijn actie liep als een speer. De eerste 500 loempia’s waren na de melding op Facebook binnen een half uur al verkocht en er werd uiteindelijk besloten om voor 4.000 stuks te gaan. 

Samen sterk

De bereiding van dat aantal werd om kwart over vier 's middags gehaald. Theo Rommen genoot zichtbaar van de recordpoging. ,,Het is voor mij van oor tot oor genieten! Eén team met één taak: 4.000 loempia’s. Samen sterk tegen ALS!”

Quote

Eén team met één taak: 4.000 loempia’s. Samen sterk tegen ALS!

Theo Rommen

Met de opbrengst van de totale verkoop van de mini-loempia’s van Euro 5283 levert de organisatie een bijdrage aan het leefcomfort van Theo, zijn vrouw Sophie en de kinderen Femke en Saar. “Ook willen we met deze actie ALS onder de aandacht brengen. Er moet nog veel onderzoek gedaan worden naar deze verschrikkelijke spierziekte.”, aldus medeorganisator Camiel Donders.

Tilburg e.o.