Volledig scherm
Harrie Nuijten legt de belofte af voor commissaris van de Koning Wim van de Donk. © Provincie Noord-Brabant

Harrie Nuijten benoemd tot waarnemend burgemeester van Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft Harrie Nuijten (69) benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek. Nuijten treedt aan in Hilvarenbeek op 1 april. De huidige burgemeester, Ryan Palmen, is per die datum benoemd als burgemeester in Horst aan de Maas. 

Nuijten (PvdA) gaat ervan uit dat hij zo'n zeven maanden in Hilvarenbeek aan de slag gaat. ,,En daar heb ik heel graag ja tegen gezegd. Ik heb energie voldoende. Mijn affiniteit met het openbaar bestuur is nog sterk. Hilvarenbeek is een mooie gemeente, die ik goed ken uit mijn jeugd. De kennismaking met de fractievoorzitters was heel warm.”

Alphen-Chaam

Nuijten was gemeentesecretaris van Leende, Nieuw-Ginneken en Deurne, wethouder in Heeze-Leende en van 2004 tot 2014 burgemeester van Alphen-Chaam waar hij zich profileerde als een burgemeester die dichtbij de inwoners stond. Hij woont nog in Alphen. In 2016 was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Reusel-De Mierden.

Nieuwe burgemeester

De benoeming van Nuijten vond plaats na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad en geldt totdat een nieuwe burgemeester door de kroon benoemd is.

De gemeenteraad stelt op 9 mei de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Tijdens die gemeenteraadsvergadering wordt ook de vertrouwenscommissie ingesteld.

Tilburg e.o.