Hilvarenbeek draagt zijn fietsbrug aan de bevrijders uit Wales op: ‘Zeg nooit goodbye tegen ons’

Bevrijding 75 jaarHILVARENBEEK - De borst hangt wel vol medailles, maar Nicholas Lock, Nicholas Gould en Richard Davies zijn natuurlijk veel te jong om Hilvarenbeek bevrijd te kunnen hebben. De fietsbrug die de naam van hun regiment gaat dragen is elf jaar oud en kan dus ook niet getuigen van de oorlog.

Deze vrijdag 4 oktober is het exact 75 jaar geleden dat de Royal Welsh Fusiliers Hilvarenbeek binnenrolden. Om in hun naam vandaag dit eerbetoon te ondergaan, maakt kolonel Nick Lock ‘proud'. Eind oktober zullen ze samen met vijf échte, hoogbejaarde bevrijders erbij zijn in Den Bosch. Na Hilvarenbeek tekenden de Royal Welsh Fusiliers ook voor de bevrijding van de Brabantse hoofdstad. 

  1. Druktekalender voor de milieustraat in Hilvarenbeek voor als uitstel niet kan

    Drukteka­len­der voor de milieu­straat in Hilvaren­beek voor als uitstel niet kan

    HILVARENBEEK - De milieustraat in Hilvarenbeek heeft een druktekalender gemaakt. Net als bij de Efteling kunnen bezoekers zien wat de beste tijden zijn om (groen)afval weg te brengen als dat echt nodig is. Mensen die woensdag en dit weekeinde bij de milieustraat zijn geweest, houden zich in elk geval beter aan de voorzorgsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, zo heeft de gemeente geconcludeerd.

Tilburg e.o.