Volledig scherm
'DOM' is nog niet weg uit de Doelakkers. © Facebook Heel Hilvarenbeek in een Groep

Hilvarenbeek pakt graffitispuiter aan: niet dus, weten ze in de Doelakkers

HILVARENBEEK - In mei staat een stoere mededeling van het Hilvarenbeeks college in de Hilverbode. De gemeente heeft meerdere meldingen van graffiti op openbare plekke ontvangen.

'Bestuursdwang' wordt ingezet. Binnen twee weken dient de overtreder zijn graffiti te verwijderen. Zo niet, dan gaat de gemeente daartoe over en worden de kosten in rekening gebracht. Vier maanden later blijkt van die bestuurlijke daadkracht weinig terecht te zijn gekomen. Wijkbewoner Paul Roozen laat weten dat De Doelakkers nog vergeven is van de 'DOM'-tags van de stiekeme spuiter. 'Loop bijvoorbeeld van basisschool Doelakkers over het voetpad naar de kinderboerderij, dan tel je al een twintigtal tags in de openbare ruimte en op en op privé-eigendom. Ik heb mij ook gemeld bij de gemeente, maar moet zelf voor de kosten opdraaien, zeiden ze.' In de Facebook-groep 'Heel Hilvarenbeek in een groep' bewijzen ook anderen met fotootjes dat 'DOM' nog lang niet uit het straatbeeld is verdwenen. 

Lees onder het daadkrachtig gemeentebericht verder

Volledig scherm
Mei 2018: gemeenteberichten. © De Hilverbode

Team handhaving

Ten gemeentehuize heeft men echter een heel andere kijk op de Doelakkers. 'Na de oproep van het college zijn er bij team handhaving geen nieuwe meldingen binnengekomen', laat een woordvoerster weten. 'De meldingen die het team al ontvangen had voor de oproep zijn opgepakt. Onze buitendienst heeft de graffiti verwijderd. Het gaat hier om openbare plekken. Hiervoor zijn geen extra kosten gemaakt buiten de uren van onze medewerkers.'

DOM kan zich dus met een gerust hart alsnog melden. 

Volledig scherm
'DOM' is nog niet weg uit de Doelakkers. © Facebook Heel Hilvarenbeek in een Groep

Klik op de foto hieronder voor een overzicht van DOM-tags

DOM in de Doelakkers

Tilburg e.o.