Volledig scherm
Baarschot. © BD

Hilvarenbeek wil verwijderde brievenbus in Baarschot terug

HILVARENBEEK - Waarom moest de brievenbus verdwijnen uit Baarschot? Dat wil de gemeente Hilvarenbeek weten van PostNL. Eerder dit jaar werd één van de laatste voorzieningen in Baarschot weggehaald door het postbedrijf, tot groot ongenoegen van de circa 575 bewoners. De gemeente heeft in een gesprek opheldering geëist over wat PostNL een bezuinigingsmaatregel noemt.

Zo heeft de gemeente PostNL gevraagd aan te tonen dat met het verwijderen van de brievenbus aan de wettelijke voorwaarden wordt voldaan wat betreft de spreiding van brievenbussen. Volgens de gemeente zou er ook nog eens gekeken moeten worden naar een betere spreiding van de brievenbussen in de wijk Doelakkers in Hilvarenbeek. 

Eerder stelde ook de VVD-fractie al vragen over de kwestie. De fractie wees erop dat vergelijkbare kernen in de gemeente Moerdijk wél hun brievenbussen hebben behouden. Die vraag heeft de gemeente ook aan PostNL voorgelegd.

PostNL heeft nog niet gereageerd op de vragen, maar heeft wel aangeboden om na te gaan of Hilvarenbeek in aanmerking komt voor een pakket- en briefautomaat. Deze opvallende, grote automaten hebben in Tilburg de afgelopen weken veel weerstand opgeroepen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.