Volledig scherm
Het wak is ondanks de corveediensten van de eenden in de nacht van dinsdag op woensdag een stuk kleiner geworden. © Tom Tacken/BD

Hilvarenbeekse eendjes houden langs de Roodloop stand in hun wak

UPDATEHILVARENBEEK - De nacht van dinsdag op woensdag heeft de zwemruimte van de eenden langs Sportpark De Roodloop geen goed gedaan. Hoewel de kolonie de hele nacht door in het water is blijven dobberen, is het ijs aan de randen opgerukt. 

Woensdagochtend was ook duidelijk waarneembaar dat in het wak een weliswaar dunne ijsschots dreef. De eenden duwden de ijselijke enclave heen en weer, kennelijk in de hoop verdere aangroei te voorkomen. Om de beurt glijden ook op woensdag de eenden kwakend over de ijsrand het koude water in, om dat zolang mogelijk in beweging te houden. Het lijkt op corvee. Schaatsers kunnen de eenden wel schieten, al hebben ze daar natuurlijk geen vergunning voor. Ook op een schaatsven als De Flaes fungeren de watervogels als ijsbrekers, in samenspel met de zon en de wind.

Onder het uitlaten van de hond blijft het Brabants Dagblad de strijd van de eenden tegen de vorst op de voet volgen. Voorlopig is het te vroeg om de vijversloot langs de Roodloop toe te voegen aan de Brabants Dagblad IJskaart.

Volledig scherm
In het omcirkelde gedeelte de ijsschots die de eenden woensdag uit hun wak probeerden te krijgen. © Tom Tacken/BD
Volledig scherm
Dinsdag hadden de eenden langs Sportpark de Roodloop nog een groter wak tot hun beschikking. © Tom Tacken/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.