Volledig scherm
Wethouder Guus van der Put, Hilvarenbeek © Jeroen Verhelst

Hilvarenbeekse wethouder Guus van der Put legt zijn functie neer

HILVARENBEEK - Guus van der Put (67) stopt per direct als wethouder in Hilvarenbeek. Dat heeft de gemeente donderdagochtend bekend gemaakt.

Volgens een korte verklaring van de gemeente komt Van der Put tot dat besluit ‘vanwege persoonlijke omstandigheden’. Goirlenaar Van der Put was sinds juni 2018 als wethouder actief in Hilvarenbeek en had in zijn portefeuille onder andere ruimtelijke ontwikkeling, volkshuisvesting en duurzaamheid. Voor zijn periode in Hilvarenbeek was Van der Put al wethouder namens de PvdA in Goirle.

Hoe de vrijgekomen wethouderspost wordt ingevuld is nog onduidelijk. Waarnemend burgemeester Harrie Nuijten gaat daarover op korte termijn in overleg met de gemeenteraad. Voorlopig regelt het Hilvarenbeekse college van B en W onderling de vervanging van Van der Put.

  1. Wooninitiatief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoelbus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

    Wooninitia­tief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoel­bus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

    DIESSEN - Stichting Benjamin uit Diessen heeft vrijdag een cheque van 10.000 euro ontvangen van de ANWB. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een rolstoelbus voor complex De Nieuwe Eenhoorn, waar naast Benjamin ook dorpscoöperatie Wij-Wel een plekje krijgt. Stichting Benjamin kreeg de cheque nadat het als winnaar was gekozen in de campagne Samen in Actie van het ANWB-fonds.

Tilburg e.o.