Boswachter Dré Stuijts
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Dré Stuijts © Joris Buijs / Beeld Werkt

Hoe een mishandelde Brabantse boswachter in zijn hemd kwam te staan

column | plaats delictOp woensdagavond 10 april stuit de Brabantse boswachter Dré Stuijts in de buurt van Hilvarenbeek op een man die aanstalten maakt een partij bouwafval te dumpen in de natuur. Als Stuijts de man probeert aan te houden, ontstaat een heftig gevecht, waarbij beiden gewond raken. Met hulp van zijn bijtgrage diensthond en twee toegesnelde politieagenten kan de afvaldumper in de boeien worden geslagen. Het blijkt te gaan om een man uit de Belgische grensgemeente Poppel. 

De politierechter in Breda legde de man (in het bezit van een strafblad) woensdag een taakstraf van 160 uur op, voor ‘mishandeling van een ambtenaar in functie’. Niet voor het dumpen van afval in de natuur, want daar was hij nog niet mee begonnen. En het is nu eenmaal niet strafbaar om met een aanhangwagentje vol troep door de bossen te rijden, zelfs niet om elf uur ‘s avonds. Ik was er woensdag niet bij in Breda, maar dikke kans dat de man gniffelend de rechtbank verliet, tevreden dat de straf niet hoger uitviel. En het zou ook zomaar kunnen dat  boswachter Stuijts (eentje uit de categorie ‘onverschrokken’) flink heeft gevloekt toen hij vernam wat het vonnis voor zijn belager was. 

  1. Druktekalender voor de milieustraat in Hilvarenbeek voor als uitstel niet kan

    Drukteka­len­der voor de milieu­straat in Hilvaren­beek voor als uitstel niet kan

    HILVARENBEEK - De milieustraat in Hilvarenbeek heeft een druktekalender gemaakt. Net als bij de Efteling kunnen bezoekers zien wat de beste tijden zijn om (groen)afval weg te brengen als dat echt nodig is. Mensen die woensdag en dit weekeinde bij de milieustraat zijn geweest, houden zich in elk geval beter aan de voorzorgsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, zo heeft de gemeente geconcludeerd.

Tilburg e.o.